Het is weer tijd voor een typisch herfst recept! Kastanjes kun je gratis en voor niets vinden in het bos, maar je kunt ze natuurlijk ook bij de groenteboer halen. Het is belangrijk als je zelf opzoek gaat naar de kastanjes dat je de tamme kastanjes meeneemt en de wilde laat liggen!

Het verschil:
Wilde kastanjes herken je aan de grote bladeren in de vorm van een hand met vijf à zeven ‘vingers’. Ze hebben een bolster met korte stekels, die niet zo erg prikken. In de bolster zit maar één kastanje, die helemaal rond is. Wilde kastanjes zijn erg bitter en niet eetbaar.
De bomen die eetbare kastanjes dragen, hebben langwerpige, getande bladeren. Tamme kastanjes hebben een bolster met veel, lange, fijne stekeltjes. In de bolster zitten soms wel drie noten. Deze eetbare kastanjes zijn niet helemaal rond, maar hebben een platte kant en een puntje met een wit pluimpje.

img_5943

Wat heb je nodig?
15-20 tamme kastanjes

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Wanneer de tamme kastanjes nog in hun bolster zitten dan haal je deze eruit.
Kerf met een scherp mesje de tamme kastanjes bovenop in door er een kruisje in te snijden. Zo kan je straks makkelijk de schil verwijderen. Leg de tamme kastanjes op een ovenplaat en zet deze gedurende 20 minuten in de oven. Pas op, de gepofte kastanjes blijven nog lang heet! Je kunt het beste de schil verwijderen als de kastanjes nog warm zijn.

img_5942

Eet smakelijk!

TIP: gepofte kastanjes zijn heerlijk met een klontje roomboter!

 

Pin It on Pinterest

Share This