Makreel is een vette vis die zeer aan te bevelen is binnen een gezond dieet. Het is rijk aan essentiële vetten, vitaminen en mineralen. Ook zijn omega 3 en omega 6 vetten in grote hoeveelheden aanwezig in makreel. Niet alleen is makreel heel gezond voor het lichaam maar is het ook nog super lekker! Deze gerookte makreelpaté staat binnen no-time op tafel en is leuk om te serveren tijdens een verjaardag of feestje!

Wat heb je nodig?
200 gram makreel van BoschyPaling
100 gram verse roomkaas (MonChou)
2 theelepels sambal Oelek
1 eetlepel chilisaus
1/2 citroen
2-3 eetlepels olijfolie
Handje vol verse dille
Vers gemalen peper

Hoe ga je te werk?
Ontvel de makreel(filets) en haal de graten eruit. Prak de makreel met een vork fijn tot kleine stukjes. Voeg in de keukenmachine de makreel en verse roomkaas toe en maal dit circa 20 seconden tot een romige paté. Voeg nu ook de sambal Oelek, het sap van een 1/2 citroen, de chilisaus en de dille toe en meng dit kort mee. Voeg circa 2-3 eetlepels olijfolie toe en maak op smaak met vers gemalen peper.

makreelpate

Variatietip: Je kunt de gerookte makreelpaté op toast serveren maar bijvoorbeeld ook in een uitgelepeld tomaatje of komkommertje!

Pin It on Pinterest

Share This