De maand oktober is inmiddels op de helft, het wordt weer kouder buiten, een prima tijd voor pompoen dus! Voor dit recept gebruikte ik de pompoen Hokkaido, dit is een klein Japans pompoentje met mooi donkeroranje vruchtvlees. De schil is zacht en de Hokkaido kun je dan ook eten zonder eerst te schillen. Dit kleine pompoentje kun je prima roosteren in de oven. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander pompoen soort!?

Wat heb je nodig?
1 pompoen
2 eetlepels olijfolie extra virgin
5 blaadjes verse munt
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in vieren en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de ongeschilde pompoen in plakken van circa 2 cm dik. Plaats de pompoen partjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel deze met de olijfolie. Snij de verse munt blaadjes klein en verdeel deze ook over de partjes. Maak vervolgens op smaak met wat peper en zout. Rooster de pompoen gedurende 20-25 minuten in de oven.

Dit recept is lekker bij couscous, in een salade of als bijgerecht!

dsc_0286

Pin It on Pinterest

Share This