Kennen jullie de gevulde appels met noten al? Dit is heerlijk als tussendoortje of als nagerecht!
Jullie krijgen een beetje een appeltaart idee, maar dan de gezonde variant!

Wat heb je nodig?
– 1 appel
– ongezouten gemengde noten
– 2 grote en zachte dadels
– in reepjes gesneden/rozijnen
– snuf kaneel
– 2 eetlepel volle kwark
– 50 gram pure chocolade/chocoladepasta

img_9567

Hoe ga je te werk?
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Spoel de appel schoon en halveer hem. Verwijder de pitjes en hol de stukken iets uit. Vul de holtes met kaneel, noten en stukjes dadel/rozijnen.
– Leg het op een bakplaat en zet hem 15 tot 20 minuutjes in de oven.
– Zijn de appels warm en zacht? Haal ze dan uit de oven en leg ze op een bordje.
– Smelt de chocolade au bain marie om tot chocoladesaus. Schep een eetlepel kwark op iedere appel en top af met warme chocoladesaus.(Indien je geen chocolade in huis hebt, kun je ook chocoladepasta op je appeltje smeren. Ook super lekker!)

img_9568

Veel succes alvast, het is echt super easy. En eet smakelijk!

Liefs, Shanice.

Geschreven door Shanice.

Pin It on Pinterest

Share This