Cake eten en daarbij ook nog een afvallen, dat kan met deze gezonde amandelcake. De cake is laag in koolhydraten en bevat geen toegevoegde suikers. Als vervanger voor de suiker heb ik kristal sweet gebruikt van Steviala, dit is een 100% natuurlijke suikervervanger zonder toevoegingen van kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam. Let’s bake and eat cake!

Wat heb je nodig?
180 gram amandelmeel
4 eieren
4 eetlepels Steviala kristal sweet
Snufje kaneel
Snufje zout
Amandelen om te garneren
Boter of bakpapier

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem twee mengkommen en split hierin de eieren (let op: er mag geen eigeel bij het eiwit komen). Voeg 2 eetlepels kristal sweet toe aan het eiwit en klop dit goed, stijf op. Je weet dat je eiwit stijf genoeg is als je de mengkom ondersteboven kunt houden en het eiwit hierin blijft zitten.

Voeg bij het eigeel 2 eetlepels kristal sweet, een snufje zout en een snufje kaneel toe en meng dit kort door elkaar. Voeg nu ook de amandelmeel beetje bij beetje toe en meng dit goed door elkaar.

Spatel het amandelmeel mengsel beetje bij beetje toe aan het opgeklopte eiwit, dit zal aan het begin wat moeizaam gaan maar hoe meer eiwit je toevoegt, hoe gladder het beslag wordt!
Bedek een cakeblik met bakpapier of vet deze in met boter. Voeg het mengsel toe en zet deze in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten.
Decoreer je cake met rauwe amandelen!

dsc_0604

Ga jij deze heerlijke cake maken? Deel dan jouw foto op Instagram en tagg ons!

[wpdevart_like_box profile_id=”loversoffoodd” connections=”show” width=”150″ height=”150″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

Pin It on Pinterest

Share This