Dit recept is echt super lekker en niet moeilijk om te maken! Je hebt dan een heerlijke gezonde carrot cake.

Wat heb je nodig?
– 200 gram amandelmeel
– 400 gram wortels (geraspt, ik raspte ze met de blender)
– 2 bananen
– 10 dadels
– optioneel: 75 gram walnoten
– 4 eieren
– 75 gram kokosolie
– Snufje kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– Vleugje citroensap

Voor de creamcheese topping:
– 150 gram roomkaas
– 2 eetlepels honing
– vleugje citroensap

Hoe ga je te werk?
– In een pannetje smelt je de kokosolie. Ook bak je hierin kort de ontpitte dadels zodat deze door de warmte wat beter de smaak afgeven.
– In de keukenmachine begin je met het ‘natte’ mengsel. Je doet de warme dadels en kokosolie in de machine en voegt hier de bananen in stukjes, eieren en walnoten aan toe en je mixt dit tot een plakkerig deeg. Hierna voeg je de geraspte wortels toe zodat dit vermengd wordt met het mengsel. Ook voeg je hier vervolgens wat citroensap aan toe voor de smaak.
– Het droge mengsel maak je in een andere grote kom door amandelmeel, kaneel en bakpoeder met elkaar te mengen.
– Aan de kom met het droge mengsel schep je langzaam het natte wortelmengsel bij. Je mengt dit met een mixer of met een garde tot een fijn mengsel van alle ingrediënten bij elkaar.
– Doe de mix in een cakevorm en bak dit voor 30 minuten in een op 175 graden verwarmde oven.

Creamcheese topping:

– Doe in een kom de roomkaas en honing en voeg hier wat citroensap aan toe. Mix dit tot een luchtig geheel.
– Als de carrot cake uit de oven komt en wat is afgekoeld dan smeer je hier de creamcheese bovenop.

image1-1

Laat mij even weten als jullie ook deze lekkere carrotcake hebben gemaakt en tag mij en loversoffood dan op Instagram met: #shanicelorainehout en #loversoffood.nl Dat vinden wij leuk!

Bedankt en tot volgende week!

Liefs, Shanice.

Pin It on Pinterest

Share This