Trek in een makkelijke hartige snack s’avonds? Dit recept bestaat uit nacho’s met tomatensalsa, guacamole en heel veel kaas. Heerlijk toch?!

Wat heb je nodig?
2 flatout tortilla’s van Afvallen met Bregje
50 gram geraspte kaas

Voor de salsa
4 tomaten
1/2 ui
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijn
Snufje zout

Voor de guacamole
1 avocado
1 tomaat
1 teentje knoflook
1/2 rode peper
Snufje zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 150 graden. Knip of snij de flatout tortilla in driehoekjes, je kunt ook voor andere vormpjes kiezen maar de echte nacho’s hebben natuurlijk ook de vorm van een driehoek! Verspreid de driehoekjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak deze gedurende 15-20 minuten in de oven, verdeel op het eind de geraspte kaas over de tortilla en zet de plaat nog even terug voor circa 2 minuten.

Maak in de tussentijd de salsa en guacamole klaar. We beginnen met de salsa. Spoel de tomaten af onder de koude kraan en verwijder de pitjes. Snij de ui en het pepertje in kleine stukjes en voeg deze met alle andere ingrediënten voor de salsa toe in de keukenmachine. Mix de ingrediënten goed door elkaar en maak eventueel op smaak met wat zout. Vervolgens gaan we de guacamole maken, spoel de tomaat af en verwijder de pitjes. Voeg alle ingrediënten toe in de keukenmachine en mix deze goed door elkaar. Nu zijn jouw healthy nacho’s met eigen gemaakte saus klaar!

14455843_10205437981107279_986168968_o

Geniet!

Pin It on Pinterest

Share This