Houd je ook van een gezonde taart en ben je dol op kiwi, banaan en noten?

Probeer dan deze kiwi-banaan notentaart eens. Makkelijk om te maken en is hij niet prachtig?
Hij is vullend, super lekker en verrassend! Geschikt om mee te ontbijten, lekker als tussendoortje of als nagerecht na je bordje avondeten.

Wat heb je nodig?
6 kiwi’s
150 gram havermout
100 gram studentenhaver (of gemengde noten)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
4 bananen
4 eetlepels honing
150 gram roomkaas light
200 gram kwark

Oven
Bakvorm
Bakpapier
2 (meng)kommen

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout met de studentenhaver, het bakpoeder en de kaneel in een kom. Prak de 4 bananen in een andere kom. Voeg de bananen toe aan het havermoutmengsel en roer goed door elkaar. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het havermout/bananenmengsel over de bodem en maak met het mengsel ook een opstaande rand. Dit kun je het beste doen met de achterkant van een eetlepel. Bak de bodem in 25 minuten in het midden van de oven op 180 graden gaar. Meng ondertussen de kwark met de roomkaas en de 4 eetlepels honing.  Laat de taartbodem, na de 25 minuten in de oven eerst afkoelen. Verdeel daarna het roomkaas/kwark mengsel over de bodem. Beleg de taart royaal met stukjes kiwi’s of ander zomerfruit.

Geniet van deze taart!
Hieronder zien jullie een foto van mijn kiwi-banaan notentaart.

img_6274

Laat mij even weten als jullie ook zo’n lekkere taart hebben gemaakt en tag mij en loversoffood op Instagram: shanicelorainehout en loversoffood.
Dat vinden wij leuk!

Bedankt en tot volgende week!

Liefs, Shanice.

Pin It on Pinterest

Share This