De komkommer rol is een heerlijk en eenvoudig recept, geschikt voor fase 1 in het koolhydraatarm dieet. Erg lekker als avondmaal of om te serveren op een feestje! Je kunt met dit recept eindeloos variëren.

Wat heb je nodig?
1 komkommer
3 plakken prosciutto (ham)
50 gram (rucola) sla
1/2 avocado
100 gram roomkaas

Hoe ga je te werk?
Spoel de komkommer goed om onder koud stromend water. Neem een dun schiller en haal deze over de komkommer heen. De eerste 3 strengen zijn te dun en mag je dus weggooien of gebruiken voor iets anders, je hebt gemiddeld 12 dungesneden plakjes komkommer nodig. Let erop dat je de komkommer omdraait zodra je bij de pitjes komt, dit gebruiken we niet, je rol heel sappig/nat van.
Leg alle slieren op een bord naast elkaar en zorg dat ze een halve centimeter overlappen. Verdeel de plakjes prosciutto in tegen gestelde richting van de plakjes komkommer, de komkommer hoeft niet volledig bedekt te zijn. Besmeer de gehele oppervlakte van de prosciutto met roomkaas en verdeel hier de sla over. Snij een avocado in reepjes en leg deze bovenop. Rol nu de komkommer rol zo strak mogelijk op, dit kun je vergelijken met het maken van sushi. Snij de komkommer rol in stukjes en eet smakelijk!

imageimage

Tip: Dip de komkommer rol in wat sojasaus!

Pin It on Pinterest

Share This