Dit gerecht is koolhydraatarm en caloriearm, ideaal tijdens het diëten! Vervang je pasta voor courgetti, dit scheelt heel veel koolhydraten en calorieën en is een makkelijke manier om meer groente tot je te nemen.

Heb je het etiket wel eens bekeken van een potje of pakje pasta saus? Nee? Moet je snel doen! Ze zitten vaak vol met rotzooi (E-nummers, bindmiddel, kleur/smaakstoffen.. Noem maar op)  en slecht een aantal procent tomaten. Geen potjes en pakjes saus meer voor mij nu ik dit lekkere en eenvoudig recept gebruik!

Tip: maak meer en vries het in, scheelt een hoop tijd en werk!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
1 courgette
1 portie Ciao Carb Tagliatelle (of een extra courgette)
300 gram kabeljauwfilet
15 gram roomboter
Scheutje olijfolie
Peper en zout

Voor de saus:
5 tomaten
1 klein blikje tomatenpuree (140 gram)
1 ui
10 blaadjes basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
We beginnen met het maken van de saus. Ontvel de tomaten, hier is een heel handig trucje voor! Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Ondertussen zet je met een mes een kruisje in de onderkant van de tomaat. Plaats de tomaten ongeveer 15 seconden in het kokende water en haal deze dan gelijk uit de pan. Laat de tomaten schrikken met ijskoud water, net als een eitje! Nadat je dit hebt gedaan, trek je het velletje heel makkelijk van de tomaten af.
 Verwijder de schil van de knoflook en de ui en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en het uitje. Als deze een mooi kleurtje aannemen kun je ook de tomaten in vieren gesneden toevoegen, zonder vel dus want deze hebben we net verwijderd! De tomaten hebben even de tijd nodig om zacht te worden, let er wel goed op dat deze niet verbranden. Voeg nu ook de tomatenpuree en de basilicum blaadjes toe en bak dit kort mee.
Nu is de saus eigenlijk klaar maar maar nog niet ‘sausachtig’, doe alles in de blender (of met een staafmixer) en mix het kort, zodat de saus een gelijke dikte aanneemt. Maak de saus op smaak met peper en zout!

Was de courgette onder de kraan en maak hier kleine slierten van, dit kan eenvoudig met behulp van een spirelli. Kook de Ciao Carb Tagliatelle zoals op de verpakking staat beschreven, ik heb ervoor gekozen om courgetti en Ciao Carb Tagliatell te gebruiken om zo een beetje bijt te hebben. Je kunt natuurlijk ook alleen courgetti gebruiken! Leg je courgetslierten in een theedoek en laat eventjes drogen, er zit namelijk veel vocht in een courgette. Zet een steelpannetje op het vuur met een scheutje olijfolie en voeg de courgette hieraan toe, even kort tot het beetgaar is. Dit moet niet te lang want want het wordt snel slap en vochtig. Maak de kabeljauw op smaak met wat peper en zout en bak deze in een steelpannetje met roomboter klaar in 6-7 minuten.

img_8234

img_8233

Eet smakelijk!


Wil jij zelf ook wel wat wintervet kwijt? Wil je wat strakker in je vel zitten omdat die ellendige bikini’s je ’s nachts in je slaap aanvallen? Doe mee met LINDA.lijnt! Aanmelden kan via deze link!

Pin It on Pinterest

Share This