Ben jij ook zo dol op maïs? Lees dan snel verder! Maïs is erg gezond, dit komt doordat het veel voedingsvezels bevat. Ook bevat maïs veel kalium, natrium, calcium, ijzer, magnesium en vitamine B. Dit recept is super makkelijk te maken en staat binnen een mum van tijd op tafel!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
4 maïskolven
Olijfolie
Grof zeezout
Voor de kruidenboter:
100 gram roomkaas
1/2 teen knoflook
5 gram platte peterselie
Snufje zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet deze op grillstand. Verwijder de eventuele bladeren en draden van de mais en kook deze 10 minuten in een ruime pan met water.
Giet de maïs af, laat even afkoelen en smeer deze in met olijfolie. Plaats de maiskolven in het midden van de oven en grill deze gedurende 20-25 minuten. Vergeet niet tussendoor de kolven te draaien.
Knijp een teentje knoflook uit met behulp van een knoflookpers, snij de peterselie in fijne stukjes en meng dit met de roomkaas goed door elkaar. Je kunt nog wat zout toevoegen naar eigen smaak. Easy kruidenboter, right?
Haal de maïs uit de oven en serveer deze met grof zeezout en de zelfgemaakte kruidenboter.
Eet smakelijk!
TIP: Deze heerlijke maïskolven kun je ook op de barbecue grillen!

Pin It on Pinterest

Share This