Ik zag wel dat je naar me cheesecake! Deze heeerlijke Malteser cheesecake wil je vandaag nog maken..

Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
200 gram biscuits
600 gram verse roomkaas
100 gram roomboter
250 ml slagroom
3 eetlepels Griekse yoghurt
3 eieren
200 gram suiker
250 gram Maltesers

Overige benodigdheden:
Oven
Deegroller
Plastic zakje
Bakpapier
Springvorm 24cm

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de onderkant en zijkanten van het bakblik in met bakpapier. Doe de biscuits koekjes in een plastic zakje en rol met een deegroller de koekjes fijn. Zeef de kruimels boven een bak en herhaal bovenstaande stap tot alle kruimels fijn zijn.

Smelt de boter in een steelpan en mix het met de fijngemalen koekjes. Doe de mix in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Mix de roomkaas luchtig met behulp van een mixer en voeg hier beetje bij beetje de slagroom aan toe. Als dit beslag luchtig door elkaar is geklopt kun je één voor één de eieren, de Griekse yoghurt en de suiker toevoegen. Mix alles goed door elkaar.

Voeg 175 gram Maltesers toe aan het beslag en verdeel over de bodem. Plaats de springvorm gedurende 45 minuten in de oven op 175 graden. Draai vervolgens de graden terug naar 100 graden en laat de cheesecake gedurende 20 minuten hierin staan.

Laat de Malteser cheesecake goed afkoelen in de oven en plaatst vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Garneer met de overgebleven Maltesers en serveer direct uit de koelkast!

Geniet!

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This