Mijn allereerste blog, en ik hoefde eigenlijk niet lang na te denken over het onderwerp: mijn favoriete ontbijtjes! Het ontbijt vind ik persoonlijk de belangrijkste én leukste maaltijd van de dag.

Ik maak er graag tijd voor om rustig en stevig te ontbijten. Op mijn instagram zie je dan ook 9 van de 10 keer ontbijt foto’s voorbij komen. Ik besteed er simpelweg de meeste aandacht aan. Wat is dan goed en stevig ontbijten? Als ik voor mezelf spreek, ontbijt ik het liefst met havermout of iets dergelijks. Dit geeft mij langer een verzadigd gevoel in tegenstelling tot bijvoorbeeld een smoothie of brood. Als ik dat eet, voel ik me de hele dag hongerig en is de kans groter dat ik ga snaaien. Niet handig dus! Ik ga mijn 4 favoriete ontbijtjes met jullie delen:
1. Havermout!
Echt, ik ben gek op havermout! Ik heb dit wel moeten leren eten, vroeger kreeg ik het niet weg. De tweede stap was mengen met melk en nu eet ik het al lange tijd met kokend water. De ene dag versier ik mijn havermout met alleen pindakaas, een andere dag maak ik er graag een heel kunstwerk van en mix ik het met pindakaas, chocolade en vooral veel fruit. Ik kan daar echt de avond van tevoren al over nadenken en trek in krijgen! Ik krijg veel vragen over de chocolade, ijs etc. wat ik er weleens op doe, ik hanteer zelf het concept flexible dieting, is heel veel over te vinden op internet, maar eventueel een nieuwe blog waardig!

image

2. Pannenkoeken!
Ja, wie houdt er niet van?! Ik maak mijn pannenkoeken eigenlijk altijd verschillend. Soms meng ik boekweitmeel met teffmeel, melk en eieren, even in de blender en hup in de pan! Maar ook banaan-ei pannenkoeken gaan er goed in! Ik bak de pannenkoeken overigens altijd met de bakspray van Body & Fitshop. Lekker makkelijk te maken ook! Als topping ben ik gek op jam, chocoladepasta of ik doe er fruit op.

image

3. Kwark met granola/muesli!
Misschien wel de makkelijkste van de vier ontbijtjes, maar zeker niet minder lekker! Meestal neem ik een halve bak magere kwark, gemixt met stevia om het zure van de kwark weg te halen. Ik ben gek op granola/muesli en dit doe ik dan ook graag door de kwark heen. Momenteel koop ik de granola/muesli kant en klaar in de winkel, maar ik wil ook eens proberen om het zelf te maken. Behalve de granola of muesli doe ik er frambozen, druiven, ananas of bijvoorbeeld jam in! Geloof me, kwark met jam is echt een goede combinatie! Verder vind ik het lekker om er kokos of chocolade snippers doorheen te mengen.

image

4. Boekweit met cacao en chocolade eiwitpoeder.
Boekweit wordt nog niet heel erg veel gegeten geloof ik. Je moet er van houden. De structuur van boekweit vind ik persoonlijk niet prettig om het te eten zoals havermout (gemengd met puur water dus). Ik vind het lijken op super kleine eikennootjes, het smaakt ook wat nootachtig. Ik gebruik overigens boekweit van Body & Fit shop. Ik ben wat gaan experimenteren en ik heb een heel lekkere combi gevonden, let op: namelijk boekweit koken, een eetlepel cacao en een schep chocolade eiwitpoeder erbij doen. Dat goed mengen en in de koelkast zetten, zodat het kan opstijven. Dit is wel een ontbijtje wat ik ’s avonds dus al klaar maak, vanwege het feit dat boekweit toch wel 15 minuten moet koken en ik daar geen in heb in de ochtend. ’s Ochtends haal ik het uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen en ik doe er dan het liefst een schep(je) pindakaas bij. Pindakaas en chocola, ik hou er van! Verder hoef ik jullie niet te vertellen dat ook op dit ontbijtje graag fruit of een stukje chocola doe! Eigenlijk het liefst zoveel dat je de boekweit niet eens meer ziet!

image

Ik heb nu in het kort verteld waar ik het liefst mee ontbijt, in een andere blog zal ik verschillende havermout ontbijtjes delen met jullie & de recepten daarvan. Voor nu zeg ik alvast eet smakelijk en tot volgende week zondag!

Pin It on Pinterest

Share This