Iedereen houdt van appeltaart, toch? We zetten grootmoeders originele recept eventjes aan de kant voor deze easy peasy mini appeltaartjes! Ideaal als je spontaan trek krijgt in appeltaart, weinig tijd hebt of gewoon een keukenprinses bent.

Wat heb je nodig?
Voor 12 taartjes
4 grote appels
12 plakjes bladerdeeg
75 gram cranberries
1 zakje vanille suiker
2 eetlepels kaneel
1 ei
Roomboter

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Schil de appels, snij in kleine blokjes en voeg dit toe in een mengkom. Voeg hier ook de cranberries, vanille suiker en kaneel aan toe en mix dit goed door elkaar.

Pak een muffinblik en vet deze licht in met boter. Snij uit de plakjes bladerdeeg rondjes, ik gebruikte als hulpmiddel de rand van een soepkom. Plaats de rondjes bladerdeeg in een muffinblik en druk deze zachtjes aan. Prik in de bodem willekeurig wat gaatjes met een vork, zo wordt de bodem ook gaar!
img_9827
Voeg het appelmengsel toe in de bakjes. Maak van de overige stukjes bladerdeeg lange sliertjes en leg deze in een vierkantje op het beslag. Bestrijk de bovenkant van de appeltaartjes met een losgeklopt eitje en plaats in de oven voor gedurende 15-18 minuten.

img_9838

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

 

Pin It on Pinterest

Share This