Volgens mij is het inmiddels algemeen bekend dat ik gek ben op oreo’s. In alle soorten en maten. Ik maak dan ook graag recepten met oreo’s als basis. Zo ook dit recept: de mini oreo cheesecake. Opnieuw geldt: dit recept is niet gluten/lactose/koolhydraatvrij.

Wat heb je nodig?
300 gram roomkaas
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
200 ml crème fraiche
2 eieren
1 eetlepel maizena
1 rol oreo
Keukenmachine
Muffinbakvorm met vormpjes

Hoe ga je te werk?
Dit recept is voor ongeveer 12-13 cheesecakejes. Je kunt de oven vast verwarmen op 140 graden. Pak de muffinvormpjes, doe deze in de muffinbak en leg op de bodem van ieder vormpje een oreokoekje. Vervolgens mix je de roomkaas romig, daarna voeg je de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Mix dit tot een mooi geheel. Als het een mooi geheel is, voeg je de 2 eieren één voor één toe. Mix het opnieuw tot een glad geheel. Als laatst voeg je de crème fraiche en maizena erbij en opnieuw mix je het. Je giet het mengsel bovenop de oreokoekjes, probeer het zo eerlijk mogelijk te verdelen, tot net onder de rand. Vervolgens zet je de muffinbakvorm 25 minuten in de oven, op 140 graden. Als laatst laat je het afkoelen in de koelkast voor twee uur. En daarna: genieten!

20151114_195446

Tot volgende week.

Liefs, Tamara

Pin It on Pinterest

Share This