Wie is er niet dol op Oreo koekjes? Iedereen wel toch?! ‘Draaien, likken, dippen en dan opeten!’
Mijn twee favoriete etenswaren komen in dit taartje samen!

Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
260 gram Oreo koekjes
800 gram verse roomkaas
100 gram roomboter
250 ml slagroom
200 gram suiker

Overige benodigdheden:
Deegroller
Plastic zakje
Bakpapier
Springvorm 22cm

Hoe ga je te werk?
Bekleed de onderkant en zijkanten van het bakblik in met bakpapier. Doe de Oreo koekjes in een plastic zakje en rol met een deegroller de koekjes fijn. Zeef de kruimels boven een bak, de fijnere kruimels gebruiken we voor de bodem, de grovere kruimels voor de topping.

Smelt de boter in een steelpan en mix het met de fijngemalen koekjes. Doe de mix in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal 1 uur in de koelkast.

Mix de roomkaas luchtig met behulp van een mixer en voeg hier beetje bij beetje de slagroom aan toe. Als dit beslag luchtig door elkaar is geklopt kun je de suiker toevoegen. Mix alles goed door elkaar.

Voeg het beslag toe op de bodem en verdeel de overige Oreo koekjes (de grovere kruimels) over de bovenkant.

Plaats de Oreo cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer direct uit de koelkast!

dsc_0331

Pin It on Pinterest

Share This