Oreo liefhebbers, taart lovers en levensgenieters opgelet! Deze ‘no bake’ oreo cheesecake is hetgeen wat je wilt eten op je cheatday, verjaardag of gewoon als toetje.

screenshot_2016-09-11-18-33-48-1-1

Wat heb je nodig?
2 oreo rollen (154 gram per rol)
250 ml slagroom
200 gram monchou
75 gram roomboter

Hoe ga je te werk?
Verdeel de oreo koekjes in 3 groepen met in elke groep evenveel koekjes. We gebruiken de groepen elk appart voor de bodem, binnenkant en topping. Neem een groep koekjes en maal deze tot kruimels, dit kan met behulp van een keukenmachine of een vijzel. Smelt de roomboter in een pannetje, voeg deze toe aan de kruimels en roer dit goed door elkaar.
Bekleed de bodem en de zijkanten van een taartvorm (20 cm) met bakpapier. Voeg het bovenstaande mengsel toe in de taartvorm en bedek hiermee de bodem. Druk dit heel goed aan met behulp van de achterkant van een lepel, let erop dat de bodem overal even dik is.

Klop de slagroom stijf met behulp van een mixer, nu kun je ook de monchou toevoegen en dit mee mixen. Mix dit mengsel goed stijf. Vermaal groep twee van de koekjes in kleine stukjes en roer dit mee in het slagroom-monchou mengsel. Dit kun je vervolgens in de taartvorm gieten, zorg er weer voor dat alles eerlijk verdeeld is. Als topping gebruiken we de laatste groep van de oreo koekjes, breek deze in vieren en verdeel deze op de cheesecake.
Laat de oreo cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en nog een kleine tip; eet ‘m niet in 1 keer op!

screenshot_2016-09-11-18-33-20-1-1

 

Met cheesecake kun je eigelijk eindeloos variëren! Welk ingrediënt wil jij graag terug zien in onze recepten? Laat je reactie achter en wellicht komt deze volgende week online. 

Pin It on Pinterest

Share This