Deze pizza smaakt heerlijk bij de tijd van het jaar. Ideaal als avondeten of midnightsnack!

Wat heb je nodig?
Deeg:
500 gram patent bloem
1 zakje (16 gram) bakpoeder
Snufje zout
+/- 200 ml handwarm water

Vulling:
Klein bakje gerookte spekjes
250 gram Creme fraîche
Chilivlokken
3 teentjes knoflook
Olijven (pitloos, zwart)
Oude geitenkaas
½ bakje kastanje champignons
Paddenstoelenmix
Tijm

Hoe ga je te werk?
Meng het bloem met het bakpoeder en het snufje zout. Voeg daarna geleidelijk het handwarm water toe en kneed
dit tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens een uur rusten.
Terwijl je deeg aan het rusten is kun je alvast de topping maken. Bak de spekjes uit en haal het overtollige vet uit de
pan. Voeg de crème fraîche, fijn geperste knoflook en chilivlokken toe.
Na een uur van rust voor je deeg is het tijd om deze uit te rollen. Dit is de tijd om de oven aan te zetten (180 graden
hete lucht) Rol de deeg uit tot een dunne plaat van een halve tot hele centimeter. Smeer de topping boven op het
deeg. Strooi de oude geitenkaas over de pizza, snijd de kastanje champignons en verspreid ze over de pizza. Daarna
zijn de olijven aan de beurt! Nadat je de olijven hebt verdeeld, leg je als laatste de paddenstoelen mix op de pizza en
maak het af door de tijm.
Schuif de pizzaplaat in de oven (midden van de oven). Laat de pizza ongeveer 30 á 35 minuten bakken en aanvallen
maar!!

Tip: Maak de pizza compleet door rucola aan toe te voegen.

Pin It on Pinterest

Share This