Het is weer tijd voor een heerlijke receptje met gamba’s! Wij proberen minimaal twee keer per week vis te eten, niet alleen omdat het gezond is maar ook omdat het een simpele manier van variatie is. De pesto in dit recept kun je heerlijk zelf maken of je kunt deze kant en klaar kopen.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
300 gram pasta
200 gram verse groene pesto (potje of vers)
500 gram black tiger garnalen
2 eetlepels crème fraîche
1 ui
Zongedroogde tomaatjes
1 teentje knoflook
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Kook de pasta volgens de bereidingswijze van de verpakking. Je kunt voor dit recept elke soort pasta kiezen die je zelf lekker vind! Als je ervoor kiest om de pesto zelf te maken, klik dan HIER voor het recept. Snipper de knoflook en de ui en verhit wat olijfolie in de koekenpan. Voeg hier de gesnipperde knoflook, ui en de gamba’s samen met wat peper en zout aan toe en bak dit gedurende 2-3 minuten. De gamba’s zijn klaar als deze een mooie roze kleur aannemen. Haal de gamba’s uit de pan en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier. Voeg de crème fraîche toe aan de pesto en verwarm dit samen in de pan, maak dit eventueel op smaak met wat peper en zout. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de pesto saus. Voeg ook de gamba’s toe en meng het geheel door elkaar. Serveer de pasta pesto met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes!

Eet smakelijk!

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This