Opzoek naar een lekkere verse pastasaus? Lees dan snel verder! De aller lekkerste pastasaus maak je natuurlijk helemaal zelf met verse ingrediënten. Saus uit een potje is natuurlijk makkelijker maar deze bevatten vaak veel calorieën, E-nummers en andere dingen die ons lichaam helemaal niet leuk vindt.

Tip: Maak een voorraad en vries deze in zodat je altijd verse pastasaus bij de hand hebt!

Wat heb je nodig?
10 grote roma tomaten
3 uien
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (120 gram)
Olijfolie
Tijm (vers of gedroogd)
Basilicum (vers of gedroogd)
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de tomaten onder de koude kraan en verwijder de groene steel. Snij de tomaten door de helft, verwijder het ‘hartje’ van de tomaten en snij ze in vieren. Doe het zelfde met de rode paprika.

Ontvel de uien en snij deze in partjes. Verwijder de schil van de knoflook teentjes en voeg deze samen met de gesneden groente toe in een grote mengkom. Voeg 3 eetlepels olijfolie, een snufje tijm, basilicum, peper en zout (naar eigen smaak) hieraan toe, meng dit goed door elkaar en plaats dit op de bakplaat. Zet de bakplaat gedurende 60 minuten in de oven, let op dit kan per oven verschillen. Schep de tomaatjes om de 10 minuten even om.

img_9718

In de tussentijd kan je je spaghetti of courgetti bereiden.

Laat de tomaten goed afkoelen en schep deze over in een mengkom. Voeg het blikje tomatenpuree hieraan toe en pureer, met de staafmixer of blender, alles tot een egale saus. Je kunt de saus naar eigen smaak maken door bovengenoemde kruiden toe te voegen.

Voeg de saus toe aan jou gekozen gerecht en eet smakelijk!

dsc_0022

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This