Sinterklaas is nog lang niet in het land maar de pepernoten zijn al in elke winkel te vinden! Om nou te voorkomen dat je een zak pepernoten in één keer leeg eet kun je er een heerlijke pepernoten cheesecake van maken, zodat er meer mensen van kunnen genieten! Ook is dit recept heel erg leuk om uit te delen op sinterklaas avond.

Wat heb je nodig?
300 gram pepernoten
400 gram monChou
100 gram witte chocolade
125 ml slagroom
3 eieren
15 gram roomboter

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 150 graden. Neem 200 gram pepernoten en vermaal deze tot kruimels, dit kan in de keukenmachine of met de deegroller. Smelt de boter in een pannetje en roer deze door de pepernoot kruimels heen. Neem een bakvorm van circa 22 cm en bedek de bodem met bakpapier en smeer de zijkant in met roomboter, hierdoor voorkom je dat de taart aan de bakvorm blijft plakken. Verdeel de pepernoot kruimels over de bodem en druk deze goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem gedurende 15 minuten in de oven.

Smelt in de tussentijd de witte chocolade au bain Marie en voeg hier de ongeklopte slagroom aan toe. Neem de monChou uit de verpakking en meng deze met een mixer luchtig, dit gaat makkelijker als je de monchou al even van te voren uit de koelkast hebt gehaald. Voeg één voor één de eieren al mixend toe en voeg vervolgens ook de gesmolten witte chocolade toe. Meng dit mengsel goed luchtig door elkaar. Roer de overgebleven pepernoten door het mengsel heen (ik heb er voor gekozen om een aantal chocolade pepernoten erdoor heen te doen) en verdeel over de bodem. Zet de cheesecake gedurende 45 minuten in de oven (nogsteeds op 150 graden). Laat de cheesecake goed buiten de koelkast afkoelen en zet deze vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast.

dsc_0060

Geniet!

Pin It on Pinterest

Share This