Wie had ooit gedacht dat je een pita broodje met shoarma in een dieet mag/kan eten? Ik iniedergeval niet. Om toch een beetje groentes te eten heb ik de groentes er in verwerkt!

Wat heb je nodig?
4 pita broodjes van Afvallen met Bregje
500 gram shoarma reepjes
125 gram gerookte spekreepjes
1 courgette
250 gram champignons
2 uien
Peper en zout

Voor de knoflooksaus:
2 eetlepels Zaanse mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook

Hoe ga je te werk?
Bak de gerookte spekreepjes uit en giet het overtollige vet af in de vergiet. Bak nu ook de shoarma reepjes, zonder boter in een koekenpan gaar. Snij in de tussentijd de courgette in blokjes, de champignons in reepjes en snipper de uien. Voeg de groentes toe bij de shoarma reepjes in de koekenpan, als dit gaar is mogen ook de spekreepjes er weer bij. Maak op smaak met peper en zout. Leg de pita broodjes onder de grill plaat (2-3 minuten) of in de oven (8 minuten op 200 graden) totdat deze een mooie kleur krijgen.

Maak een heerlijk koolhydraatarme knoflooksaus voor bij je gerecht. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Knijp 2 teentjes knoflook uit boven je sausje en roer dit goed door elkaar. Natuurlijk kun je extra knoflook toevoegen, als je dat lekker vind. Ben je niet zo’n knoflookmens? Voeg dan een extra eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt toe.

Snij de pita broodjes in en vul met het heerlijke shoarma groente mengsel!

image

Pin It on Pinterest

Share This