Eerder deelde ik met jullie een soort gelijk recept van koolhydraatarme pitabroodjes met shoarma, dit recept is net even anders! De shoarma is namelijk klaargemaakt in de oven en is daardoor rijker van smaak en heeft een heerlijke bite! Dit recept is koolhydraatarm maar bevat geen groentes, het is aan te raden tijdens het koolhydraatarmdieet om hier een salade bij te eten. Je kunt dit recept ook volgen met ‘normale’ pitabroodjes!

Wat heb je nodig?
4 pita broodjes (koolhydraatarme variant verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje)
500-600 gram shoarmavlees
3 uien
½ theelepel koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel kardemom
½ cayennepeper
Snufje zout naar smaak

Voor de knoflooksaus:
2 eetlepels Zaanse mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de uien schoon en snij deze in reepjes. Neem het shoarmavlees uit de verpakking, kruid deze met bovenstaande kruiden en meng dit goed door elkaar. Neem een aluminium ovenschaal en prik hier in de onderkant gaatjes in, dit is om het vocht te laten weglopen. Plaats het shoarmavlees en de gesneden ui in het aluminium schaaltje en plaats deze in de oven. Afhankelijk van de hoeveelheid vlees en de gewenste bite, het vlees tussen 30-45 minuten het in de oven garen. Zet de oven de laatste 10 minuten op de grillstand. De pita broodjes kun je op verschillende manieren klaarmaken, leg ze bijvoorbeeld even onder de gril, in de pan of in de oven!

Maak in de tussentijd een heerlijk koolhydraatarme knoflooksaus voor bij je gerecht. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Knijp 2 teentjes knoflook uit boven je sausje en roer dit goed door elkaar. Natuurlijk kun je extra knoflook toevoegen, als je dat lekker vind. Ben je niet zo’n knoflookmens? Voeg dan een extra eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt toe.

Voeg salade toe naar wens.

img_6056 img_6057

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This