Dit recept voor een pizzabodem/hartige taart bodem is ideaal als basis.

Wat heb je nodig?
200 gram amandelmeel
1 ei
1 eetlepel olijfolie
Snufje zout
Optioneel 1 theelepel Italiaanse kruiden

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermeng alle ingrediënten door elkaar en kneed goed door elkaar totdat er een bal ontstaat. Neem een ovenplaat en bedek deze met bakpapier, leg vervolgens het deeg hierop en weer een velletje bakpapier. Maak de bal plat met behulp van de deegroller en voor een mooie ronde vorm kun je met een springvorm een mooie ronde cirkel eruit halen.

Als je ook een opstaande rand wil voor bijvoorbeeld een quiche bodem, kun je het beste 250 gram amandelmeel gebruiken en de springvorm geheel bekleden met het deeg.

Zet de bodem gedurende 10-15 minuten in de oven totdat deze een mooie gouden kleur krijgt.

Pizza: beleg de bodem met stukjes mozarella, tomaten en salami of kijk eens bij de zoekfunctie voor lekkere pizzabeleg.

Quiche: vul de pizza met diverse groente, een geklopt eitje en kaas of kijk een bij de zoekfunctie voor diverse quiches!

image

 

Pin It on Pinterest

Share This