Deze Mexicaanse nacho ovenschotel is lekker snel te maken en smaakt heerlijk. Hij is rijksgevuld met onder andere mais en kidneybonen! Ideaal voor als je even vlug wat leuks op tafel wilt zetten.

Wat heb je nodig?
150 gram tortilla chips
100 gram rundergehakt
75 gram mais
75 gram kidney bonen
75 gram gerapste kaas
15 gram koriander
1 rode ui
1 puntpaprika
1 tomaat
Olijfolie

Voor de guacamole:
1 avocado
1 tomaat
1/2 ui
1/2 knoflook teentje
15 gram koriander
Snufje peper en zout

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en rul het gehakt hierin gaar. Was de tomaat en de puntpaprika en snij deze in blokjes. Pel de rode ui en snij deze in ringen, meng alles in een mengkom.
Laat de mais en kidneybonen uitlekken in een vergiet en voeg deze samen met de koriander toe aan de mengkom.

Neem een ovenschaal en verspreid over de bodem de tortilla chips. Verdeel het boven genoemde mengsel over de chips en bedek deze vervolgens met geraspte kaas. Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

De guacamole maak je als volgt: snij de avocado doormidden en haal de twee helften met een draaiende bewegen uit elkaar. Verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit het jasje. Snij de knoflook, tomaat en ui in kleine blokjes en voeg deze samen met het vruchtvlees van de avocado toe aan de keukenmachine, heb je deze niet, maak dan gebruik van een staafmixer. Voeg de koriander en een snufje peper en zout toe en mix alles tot er een egale massa ontstaat.

Serveer de guacamole bij de nacho’s.

img_0387

Eet smakelijk!

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This