Deze romige pompoensoep is een heerlijk herfstgerecht. De soep is makkelijk te maken en heerlijk voor op een frisse dag.

Wat heb je nodig?
1 kg pompoen
2 wortelen
1 ui
3 eetlepels olijfolie
2 kip bouillonblokjes
125 gram crème fraîche
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de wortelen en snijd deze in plakken.Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de pompoen, wortelen, de knoflook en de ui gedurende 5 minuten. Voeg 1 liter water met 2 kip bouillonblokjes toe in de pan. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor het serveren de crème fraîche toe.

img_5771

Pin It on Pinterest

Share This