Lekkere slagroomsoesjes als dessert of voor tussendoor!

Wat heb je nodig?
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
200 ml slagroom
30 gram pure chocolade 85%

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheid het eiwit van het eigeel, dit kan eenvoudig met een ei scheider. Je hebt voor dit recept alleen het eiwit nodig, het eigeel kun je makkelijk bewaren in een glazenpotjes voor andere recepten. Neem een ontvette beslagkom, je kunt de beslagkom makkelijk ontvetten met een beetje citroensap.

Klop het eiwit stijf met de bakpoeder, met een mixer. Het eiwit is stijf, als je de bak onderste boven kunt houden en het eiwit blijft zitten. Verdeel het eiwit over twee hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in de oven voor gedurende 15-20 minuten.

Klop nu de slagroom op, ik gebruik een slagroomspuit. Smelt de chocolade au bain marie. Neem de bakplaat uit de oven en maak onderin de hoopjes een klein gaatje, vul nu de hoopjes met de slagroom. Dip de soesjes in de gesmolten chocolade. Laat de soesjes 1 uur opstijven in de koelkast.

image

Variatietip: je kunt ook allemaal kleine soesjes maken, verdeel dan het beslag over kleine hoopjes.

Tip: In deze en in de koelkast kan deze room tot tien dagen vers blijven, zonder enig effect op de heerlijke smaak. Zo heb jij jouw slagroom altijd vers klaarstaan

Geniet!?

Pin It on Pinterest

Share This