De sperziebonen mix is een makkelijk recept, ideaal voor als je tot laat aan het werk bent! Klaar in circa 20 minuten.?

Wat heb je nodig?
300 gram kipfilet
500 gram sperziebonen
100 gram gerookte spekreepjes
10 grote champignons
50 gram geitenkaas
40 gram roomboter
Eetlepel paprikapoeder
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Dop de sperziebonen en knak deze doormidden. Kook gedurende 8 minuten in ruim kokend water. Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine stukjes en de champignons in reepjes. Kruid de kipfilet met peper, zout en paprikapoeder en bak deze gaar in een koekenpan met roomboter. Voeg na 10 minuten de champignons toe en laat even sudderen. Bak in een apart koekenpannetje de spekreepjes uit en laat deze even uitlekken op een keukenpapiertje, zo loopt het overtollige vet eruit. Giet de sperziebonen af en voeg deze toe, samen met de spekreepjes aan pan met kip en champignons, laat gedurende 5 minuten sudderen op laag vuur. Proef eventjes en voeg eventueel nog een snufje peper en/of zout toe. Verdeel als laatst de geitenkaas erover en eet smakelijk!

image

Pin It on Pinterest

Share This