Het klassieke Amerikaanse Cheesecake recept afkomstig uit New York zit eigenlijk vol met suikers, waarom dan niet een heerlijke New York Cheesecake zonder suiker?! In dit recept zit Stevia verwerkt, een natuurlijke suikervervanger zonder aspartaam!

Wat heb je nodig?
225 gram digestieve koekjes
500 gram MonChou
125 gram crème fraîche
2 eetlepels bloem
75 gram Stevia Kristal Sweet
150 gram roomboter
2 eieren

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maak de koekjes klein in de keukenmachine en smelt de boter in een pannetje. Doe de gemalen koekjes bij de boter en roer dit goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk dit stevig aan. Zet de bodem minimaal 1 uur in de koelkast. Neem een ruime mengkom en klop hierin de MonChou met de crème fraîche los. Voeg ook de eieren, bloem en Stevia toe. Meng dit goed door elkaar met de keukenmachine, het beslag moet helemaal glad zijn.

Voeg het beslag toe op de (koekjes)bodem en plaats deze in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten. De New York Cheesecake is klaar als de binnenkant nog lichtelijk zacht is en de buitenkant een mooi lichtbruin korstje heeft aangenomen!

img_8170

Geniet!

Pin It on Pinterest

Share This