Sushi bowl is de meest geweldige uitvinding voor de sushi liefhebbers. Normaal gaat er in sushi maken veel tijd zitten en vaak heb je hier ook de nodige skills voor nodig., bij de sushibowl niet! Een sushi bowl is eigelijk een bakje met rijst met daarbij allerlei lekkers wat je normaal in/op je sushi doet, hiermee kun je dus eindeloos variëren!
Wat is jouw favoriete sushi?

Wat heb je nodig?
Sushi rijst of koolhydraatarme rijst
1/4 komkommer
1 wortel
60 gram verse zalm
4 surimi sticks
1/2 avocado
1/4 norivel
Sojasaus
Mayonaise
Wasabi
Sesamzaad

Hoe ga je te werk?
Kook de sushi rijst zoals op de verpakking staat beschreven, hoeveel je gaat gebruiken is afhankelijk van hoeveel trek je hebt! Laat de rijst voor gebruik goed afkoelen. Snij de verse zalm in sashimi plakjes, het is belangrijk dat je zalm goed vers is. Was de komkommer en de wortel, snij de komkommer in vieren en de wortel in hele dunne sliertjes (deze kun je ook kant en klaar kopen). Snij ook de avocado en nori vel in reepjes.

Meng de mayonaise met wasabi, hou je van pittig? Voeg dan iets meer wasabi toe dan mayonaise, ik gebruikte iets meer mayonaise dan wasabi omdat ik hier niet dol op ben.

Neem een kom, bijvoorbeeld een soepkom en voeg als eerst de afgekoelde rijst toe. Verdeel hier bovenop al het bovengenoemde en maak af met een klein beetje sesamzaad en voeg sojasaus naar smaak toe.

image

Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This