Mijn twee favoriete smoothies op dit moment!

Naast de bekende havermoutontbijtjes, ontbijt ik tegenwoordig ook vaak met smoothies; snel, makkelijk en lekker! Daarbij zit er vaak fruit in, wat het ook weer gezond maakt!  Ik let er bij het maken van smoothies wel op dat het vult, daarom doe ik er vaak havermout of lijnzaad in. Dan moet ik toch nog een beetje kauwen. Doe ik dat niet, dan heb ik na een uurtje alweer trek. Niet handig! Verder ben ik geen fan van groentes door mijn smoothie, ik maak eigenlijk alleen smoothies met fruit. Ik heb hieronder mijn twee favoriete smoothies beschreven.

Roze smoothie van frambozen en banaan

img_20161230_123438_143

Wat doe ik er in?
* 100 gram banaan
* Een handjevol diepvries frambozen
* Magere melk (je kan ook alpro sojamelk, amandelmelk o.i.d. nemen)
* Stevia
* 30 gram havermout

Meng dit alles in de blender en klaar ben je! Heel af en toe doe ik er een schep eiwitpoeder in, maar eerlijk gezegd vind ik dat niet heel erg lekker. In plaats van frambozen, kun je uiteraard ook aardbeien of bosvruchten gebruiken.

Groenige, witte smoothie van kiwi en banaan.

dsc_0343-3

Wat doe ik er in?
* 2 rijpe kiwi’s
* 100 gram banaan
* Magere melk (je kan ook alpro sojamelk, amandelmelk o.i.d. nemen)
* Stevia
* Lijnzaad of havermout

Meng dit alles in de blender en je hebt een lekkere groente smoothie. Bij deze smoothie zou ik geen schep eiwitpoeder erdoorheen doen, zeker niet als je de smaak chocolade hebt zoals ik. Ik merk wel vaak dat een kiwi smoothie minder lekker wegdrinkt, waarschijnlijk door de pitjes van de kiwi. Om de smoothie groener te maken, kun je spinazie bladeren toevoegen!

Zoals je kunt lezen, doe ik in iedere smoothie banaan. Ik vind dit extra vullend en sowieso maakt banaan de smoothie extra romig. Verder houd ik mijn smoothies heel simpel, natuurlijk kun je eindeloos variëren.

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven met deze smoothieblog!

Liefs, Tamara

Volg mij ook op Instagram, klik HIER voor mijn pagina!

Pin It on Pinterest

Share This