Tomatatin is een heerlijk bladerdeeg hapje die gemaakt wordt met de Coeur de Boeuf tomaat. Coeur de Boeuf is oorspronkelijk een Franse tomaat. De Coeur de Boeuf is een tomaat die niet alleen een bijzonder uiterlijk maar ook een bijzondere smaak heeft. Bij deze tomaat begint het rijpingsproces van binnenuit naar buiten en is daardoor rijp en smaakvol ook als hij soms nog wat groenig is. Dit recept is leuk om te serveren op een verjaardag, als bijgerecht of als hapje!

img_20160916_172509

Wat heb je nodig?
8รก10 Coeur de Boeuf tomaten
10 Koopmans bladerdeeg
15 ml olijfolie
Snufje zout
Snufje suiker

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de Coeur de Boeuf tomaten en was deze goed onder koud stromend water, snij deze vervolgens in plakken van circa 1 cm dik.
Neem het bladerdeeg uit de verpakking en verdeel op elk stuk 3 plakjes tomaat. Besprenkel deze vervolgens met olijfolie, een snufje zout en een snufje suiker.
Plaats de tomatatin gedurende 10 minuten in het midden van de oven.

dsc_0017-2

Geniet!

Pin It on Pinterest

Share This