Een lekker koolhydraatarm soepje voor tussendoor of bij de lunch!

Wat heb je nodig?
100 gram gehakt
500 gram gepelde tomaten
300 gram tomatenpuree
2 groentenboullion blokjes
1 liter water
1 rode paprika
1 ui
Scheutje olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Snij de ui en paprika in kleine stukjes.
Neem een koekenpan en voeg hierin een scheutje olijfolie toe, fruit hierin de ui.
Zet een pan met 1 liter water op het vuur en laat het koken, als het kookt kun je de bouillon blokjes toevoegen. Voeg nu ook de gefruite ui, paprika, tomatenpuree, gepelde tomaten en de Italiaanse kruiden toe. Laat het prutje 20 minuten koken en maal vervolgens alles fijn met behulp van de staafmixer. Neem het gehakt en voeg hier een scheutje peper en zout toe. Rol het gehakt tot kleine balletjes en voeg toe aan de soep, laat nu de soep nog 15 minuten garen op middel vuur.

 

image

 

Tip: vries de tomatensoep in porties in zodat je altijd een soepje kunt nemen als je trek hebt.

Pin It on Pinterest

Share This