Dit recept voor een Turkse pizza is niet te onderscheiden van een Turkse pizza van de lokale shoarmaboer, alleen daar zijn ze niet koolhydraatarm! Hier wel natuurlijk..

Wat heb je nodig?
2 wraps van Afvallen met Bregje
150 gram donor kebab (van de lokale shoarmaboer)
100 gram ijsbergsla
60 gram geraspte kaas
1/2 ui
1/4 komkommer
1 tomaat
2 theelepels sambal
snufje peper en zout

Voor de knoflooksaus:
2 eetlepels Zaanse mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de wraps uit de verpakking en besmeer ze beide met een theelepel sambal, de geraspte kaas (± 30 gram per wrap) en de donor kebab, maak op smaak met een snufje peper en zout. Leg de wraps naast elkaar in het midden van de oven voor gedurende 6 minuten.

Maak de ijsbergslag, tomaat, komkommer en ui schoon en snij deze in partjes.

Neem de wraps uit de oven en verdeel de ijsbergsla, tomaat, komkommer en ui over de wraps. Maak de wraps af met zelfgemaakte knoflooksaus.

Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Knijp 2 teentjes knoflook uit boven je sausje en roer dit goed door elkaar. Natuurlijk kun je extra knoflook toevoegen, als je dat lekker vind. Ben je niet zo’n knoflookmens? Voeg dan een extra eetlepel mayonaise of Griekse yoghurt toe.

Rol de wraps op en eet smakelijk!

image

Pin It on Pinterest

Share This