Van juli tot en met oktober is de exotische vrucht, de vijg weer volop vers verkrijgbaar. Vijgen zijn ideaal als voor of nagerecht, door een salade of als tussendoortje. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn erg voedzaam. Ze zijn een goede bron van kalium, calcium, fosfor en magnesium. In dit recept combineren we de verse vijg met zachte geitenkaas en honing.

Wat heb je nodig?
4 vijgen
100 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels honing

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de vijgen kruislings in, dus niet helemaal door. Verdeel de geitenkaas over de vijgen en plaats deze in een ovenschaal. Rooster de vijgen gedurende 6 minuten goudbruin in de oven, dit kan per oven verschillen. Neem de vijgen uit de oven en verdeel de honing over de vijgen. Serveer direct.

 
Screenshot_2016-09-06-09-43-51-1
Eet smakelijk!

De waardering van www.loversoffood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.

Pin It on Pinterest

Share This