Deze frisse zalmtartaartjes zijn heerlijk als voorgerecht of als amuse hapje! Klaar in een hand omdraai en een lust voor het oog.

Wat heb je nodig?
Voor 4 grote tartaartjes:
150 gram verse zalmfilet
200 gram koud gerookte zalm van Boschypaling
1/2 rode ui
4 augurken
1 eetlepel crème fraîche
Verse bieslook naar eigen smaak
Sap van 1/2 citroen
Scheutje olijfolie
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
Snij de verse en de gerookte zalmfilet in kleine blokjes en meng deze door elkaar. Snij ook de augurken en het uitje in kleine blokjes en voeg dit toe aan de zalm. Meng dit goed door elkaar samen met de crème fraîche en een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen, dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten aan elkaar blijven ‘plakken’. Snij de bieslook in fijne stukjes en voeg dit naar eigen smaak toe. Maak eventueel op smaak met peper en zout*.

Schep de zalmtartaar in een uitsteekring en druk zachtjes aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring voorzichtig van de zalmtartaar af.

Serveer op een bedje van rucola sla en maak af met een takje bieslook!

*Pas goed op met het toevoegen van extra zout, door de gerookte zalm kan de zalmtataar al voldoende zout bevatten.

Pin It on Pinterest

Share This