Te koop in de winkel, maar veel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Heerlijk voor op brood, door een pasta en bij een salade of gebruik het als een lekker dip bij het borrelen.

Wat heb je nodig?
2 basilicum plantjes
2 tenen knoflook
Handjevol pijnboom pitten
+/- 150 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie (mild)

Hoe ga je te werk?
Rooster de pijnboom pitjes in een pan en laat ze afkoelen. Haal de blaadjes van de basilicum plantjes af en doe deze in een hakmolen. Belangrijk is dat je dit niet te lang “hakt” anders wordt het te fijn. Spatel de fijngehakte basilicum in een kom.

Nu kun je de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en de teentjes knoflook in de hakmolen fijn maken (+/- 10 seconden, echt heel kort dus!).  Dit gaat bij de basilicum in de kom. Meng dit goed en voeg er een paar flinke scheuten olijfolie aan toe en klaar ben je!

TIP: Je kan de olijfolie ook vervangen voor een ander soort olie denk aan: zonnebloem olie of walnotenolie.

Ga jij dit recept maken? Deel dit met ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This