Heb je het etiket wel eens bekeken van een potje of pakje pasta saus? Nee? Moet je snel doen! Ze zitten vaak vol met rotzooi (E-nummers, bindmiddel, kleur/smaakstoffen.. Noem maar op)  en slecht een aantal procent tomaten. Geen potjes en pakjes saus meer voor mij nu ik dit lekkere en eenvoudig recept gebruik! Tip: maak meer en vries het in, scheelt een hoop tijd en werk!

Wat heb je nodig?
5 tomaten
1 klein blikje tomatenpuree (140 gram)
1 ui
10 blaadjes basilicum
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout

Hoe ga je te werk?
We beginnen met de tomaten te ontvellen, hier is een heel handig trucje voor! Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Ondertussen zet je met een mes een kruisje in de onderkant van de tomaat. Plaats de tomaten ongeveer 15 seconden in het kokende water en haal deze dan gelijk uit de pan. Laat de tomaten schrikken met ijskoud water, net als een eitje! Nadat je dit hebt gedaan, trek je het velletje heel makkelijk van de tomaten af.
Verwijder de schil van de knoflook en de ui en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en het uitje. Als deze een mooi kleurtje aannemen kun je ook de tomaten in vieren gesneden toevoegen, zonder vel dus want deze hebben we net verwijderd! De tomaten hebben even de tijd nodig om zacht te worden, let er wel goed op dat deze niet verbranden. Voeg nu ook de tomatenpuree en de basilicum blaadjes toe en bak dit kort mee.

Nu is de saus eigelijk maar maar nog niet sausachtig, doe alles in de blender (of met een staafmixer) en mix het kort, zodat de saus een gelijke dikte aanneemt. Maak de saus op smaak met peper en zout!

Dit recept is lekker bij courgetti en lasagne!

Eet smakelijk.

Pin It on Pinterest

Share This