Rösti is een typisch Zwitsers gerecht die oorspronkelijk gemaakt wordt van ‘normale’ aardappelen. De normale aardappelen vervangen we in dit recept voor zoete aardappel. Zoete aardappelen bevatten 2 keer zoveel voedingsvezels als normale aardappelen en het smaken ook nog een super lekker!

Wat heb je nodig?
2 zoete aardappels, groot formaat
1 ei
1 teentje knoflook
Olijfolie
Snufje zout
Snufje grof zeezout

Hoe ga je te werk?
Schil de aardappelen en spoel deze af onder de kraan. Rasp de zoete aardappelen grof (net als bietjes), doe dit in een theedoek en knijp dit goed uit, hoe minder vocht er achter blijft, hoe knapperiger de rösti wordt. Knijp een teentje knoflook uit en voeg deze samen met de overige ingrediënten toe aan de aardappelen en ui. Roer het mengsel goed door elkaar.

Verhit de olijfolie in een koekenpan, wees niet te zuinig met de olijfolie, dit mag best 1 cm diep staan.
Verdeel het aardappel mengsel in kleine hoopjes in de pan en druk dit goed aan met de bolle kant van je lepel.

Bak de rösti gemiddeld 5 minuten per kant goudbruin op middelhoog vuur en klaar!

dsc_1428

Lekker bij een salade of als bijgerecht! Ga jij deze zoete aardappel rösti maken? Tagg ons op Instagram of Facebook!

Pin It on Pinterest

Share This