Zongedroogde tomaten, wie kent ze niet? Ze zijn vrijwel in iedere supermarkt te vinden. Alleen vind ik het altijd zo jammer dat ze relatief prijzig zijn! Omdat we allemaal weleens op ons budget moeten letten heb ik voor jullie het recept van (zon)gedroogde tomaten, helaas staat het Nederlands zonnetje het niet toe dus maken ze in de oven!

Wat heb je nodig?
6 romatomaten
Olijfolie extra virgin
Peper en zout
3 teentjes knoflook

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 130 graden. Was de tomaten goed onder de koude kraan en snij deze in partjes van 8, als je hele grote tomaten gebruikt kun je deze natuurlijk in meer partjes verdelen.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hier de tomaten op, let erop dat de schil naar beneden ligt.
Bestrijk circa 3 eetlepels olijfolie over de tomaten en wat peper en zout.

img_5840

Zet de ovenplaat gedurende 3 uur in de oven. De tomaten dan ruim genoeg de tijd om te drogen! Vul een weckpot of ander leeg potje met olijfolie en de teentjes knoflook en bewaar hier de gedroogde tomaten in. Op deze manier kun je de tomaten enkele weken in de koelkast bewaren en krijgen zij extra smaak door de knoflook.

img_5854 img_5861

TIP: de gedroogde tomaten zijn lekker door een salade met geitenkaas of door een pasta!

Pin It on Pinterest

Share This